Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w beszamelu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
żółty ser starty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w beszamelu

Białe części porów pokroić w plastry. Przelać wrzątkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,przełożyć pory, posypać solą i pieprzem.
Przygotować sos: masło rozpuścić na patelni, dodac mąkę i mieszając dodać mleko i śmietanę, po chwili zdjąć z ognia, włożyć żółtko i rozprowadzić je w sosie. Zalać pory, sos posypać solą, pieprzem, serem i papryką. Piec 20 minut w temp/ 180 stopni. Podawać do wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 10.01.2011 14:51
super napewno wypróbuję
Iwona51
Iwona51 10.01.2011 00:24
super
rosik93 09.01.2011 23:54
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak