Pory w beszamelu

Pory w beszamelu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    5 sztuk
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    szczypta
  • żółty ser starty

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białe części porów pokroić w plastry. Przelać wrzątkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,przełożyć pory, posypać solą i pieprzem.
Przygotować sos: masło rozpuścić na patelni, dodac mąkę i mieszając dodać mleko i śmietanę, po chwili zdjąć z ognia, włożyć żółtko i rozprowadzić je w sosie. Zalać pory, sos posypać solą, pieprzem, serem i papryką. Piec 20 minut w temp/ 180 stopni. Podawać do wołowiny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 10.01.2011 14:51
super napewno wypróbuję
Iwona51 10.01.2011 00:24
super
rosik93 09.01.2011 23:54
Ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat