Pory smażone z grzybami

Dzi

Pory smażone z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    180 g
  • olej roślinny

    45 ml
  • sake

    30 ml
  • sos sojowy

    30 ml
  • chil

    1 szczypta
  • grzyby

    130 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrój pora lub dymki na 5-6 cm kawałki, a następnie wzdłuż w paski.
Pokrój grzyby ukośnie lub w plastry na 2-3 cm kawałki.
Rozgrzej olej na dużej patelni. Dodaj grzyby i pory, po czym podsmaż do zarumienienia. Gdy pory zmiękną wlej sake i sos sojowy, następnie podsmaż jeszcze przez chwilę i zdejmij z ognia.
Wyłóż danie do miseczek, posyp mielonym chilli i podawaj z ulubionym daniem głównym w stylu azjatyckim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 01.02.2014 13:50
smaczna propozycja
mitek111 29.01.2014 19:41
przepyszne:)
Rafał10 28.01.2014 20:59
Świetny pomysł :)
agnieszka214 28.01.2014 09:56
apetycznie sie zapowiada
Czyki 28.01.2014 09:11
Bardzo smaczne:)
brioszka 28.01.2014 08:44
wygląda super!
Magula 28.01.2014 08:39
Apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat