Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory smażone z grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 180 g
olej roślinny 45 ml
sake 30 ml
sos sojowy 30 ml
chil 1 szczypta
grzyby 130 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pory smażone z grzybami

Pokrój pora lub dymki na 5-6 cm kawałki, a następnie wzdłuż w paski.
Pokrój grzyby ukośnie lub w plastry na 2-3 cm kawałki.
Rozgrzej olej na dużej patelni. Dodaj grzyby i pory, po czym podsmaż do zarumienienia. Gdy pory zmiękną wlej sake i sos sojowy, następnie podsmaż jeszcze przez chwilę i zdejmij z ognia.
Wyłóż danie do miseczek, posyp mielonym chilli i podawaj z ulubionym daniem głównym w stylu azjatyckim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 01.02.2014 13:50
smaczna propozycja
mitek111 29.01.2014 19:41
przepyszne:)
Rafał10 28.01.2014 20:59
Świetny pomysł :)
agnieszka214 28.01.2014 09:56
apetycznie sie zapowiada
Czyki 28.01.2014 09:11
Bardzo smaczne:)
brioszka 28.01.2014 08:44
wygląda super!
Magula 28.01.2014 08:39
Apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak