Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory po cesrsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 600 g
pieczarki 150 g
masło 2łyżki
śmietana 12%
żółtko jajek 2
koperek
sól
pieprz
cukier
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Pory po cesrsku

Pory najlepiej jak byśmy mięli cienkie i małe to odcinamy od razu górne odcinki oraz korzonki , dokładnie myjemy pod bieżącą wodą a potem zalewamy wrzącą wodą osoloną z dodatkiem cukru i gotujemy 8 minut. po tym czasie odcedzamy układamy na półmisku . Pieczarki oczyszczamy , płuczemy i kroimy w drobną kosteczkę a potem smażymy i łączymy ze (śmietaną 2\3 szklanki ) przetartymi żółtkami , oczywiście ugotowanymi posiekanym koperkiem a całość doprawiamy do smaku i polewamy pory i pozostawiamy na 2 godziny w chodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.06.2012 10:21
mmm jaki fajny przepis;)
bgs1984 22.06.2012 09:14
mniam
marzenciak1985 22.06.2012 09:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak