Pory po cesrsku

Pory po cesrsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    600 g
  • pieczarki

    150 g
  • masło

    2łyżki
  • śmietana 12%

  • żółtko jajek

    2
  • koperek

  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory najlepiej jak byśmy mięli cienkie i małe to odcinamy od razu górne odcinki oraz korzonki , dokładnie myjemy pod bieżącą wodą a potem zalewamy wrzącą wodą osoloną z dodatkiem cukru i gotujemy 8 minut. po tym czasie odcedzamy układamy na półmisku . Pieczarki oczyszczamy , płuczemy i kroimy w drobną kosteczkę a potem smażymy i łączymy ze (śmietaną 2\3 szklanki ) przetartymi żółtkami , oczywiście ugotowanymi posiekanym koperkiem a całość doprawiamy do smaku i polewamy pory i pozostawiamy na 2 godziny w chodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 22.06.2012 10:21
mmm jaki fajny przepis;)
bgs1984 22.06.2012 09:14
mniam
marzenciak1985 22.06.2012 09:06
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat