Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porterówka - nalewka z piwa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo porter 1 litr
spirytus 200 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier kryształ 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: porterówka - nalewka z piwa

Do garnka wlewamy piwo, dodajemy cukier i cukier waniliowy, podgrzewamy aż się rozpuści, studzimy. Do tak przygotowanego, zimnego syropu wlewamy spirytus, mieszamy, rozlewamy do butelek. Odstawiamy na 2 tygodnie w ciemne, chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 08.01.2014 12:46
Też taką robię ,jest bardzo dobra :-)
mic 08.01.2014 12:03
NIgdy nie piłem takiej mieszanki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak