Porterówka - nalewka o smaku kukułkowego nadzienia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytusu

    0,5 litra lub wódki
  • portera

    0,5 litra
  • cukry waniliowe

    2
  • cukru brązowego

    4 łyżki lub białego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Portera gotujemy na słabym ogniu z cukrem waniliowym i cukrem brązowym, aż przestanie się pienić. Po schłodzeniu łączymy ze spirytusem. Odstawiamy do \"przegryzienia\".

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 31.12.2011 11:25
pycha musi byc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat