Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porterówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/2 litra
piwo porter żywie 1/2 litra
cukier waniliowy 1 torebka
cukier 3-4 łyżeczki
rodzynki 20-25 szt
Goździki całe Prymat 5-10 szt
cytryna 1/2 szt
laska wanili 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Porterówka

Piwo porter wlać do garnka i podgrzewać aż zostanie wygazowane. Dodać wszystkie składniki oprócz spirytusu i podgrzewać aż wydobędą cały aromat. Zdjąć z ognia wlać spirytus wymieszać przelać do butelek odstawić na 1 tydzień. Mocne ale dobre. POLECAM!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 28.02.2011 00:39
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak