Porterówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo porter

    0,5 litra
  • cukier

    1 szklanka
  • spirytus

    200 ml
  • sok z limonki

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pół piwa Porter podgrzać i rozpuścić w nim cukier. Dodać resztę piwa, sok z dwóch limonek i spirytus. Dokładnie wymieszać i wystudzić.
Gotowa po wystygnięciu :)
Mama niejadka
Najlepiej smakuje dobrze schłodzona.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 12.09.2016 11:06
To takie trochę wzmocnione piwo ;) z chęcią bym skosztowała ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat