Porterówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porter

    1 l
  • cukier brązowy

    2 szklanki
  • spirytus

    0,5 l
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zalać wodą i zagotować. Do gorącego syropu wlać porter i podgrzewać mieszając przez kilka minut, żeby piwo " odgazowało" się.
Zostawić do całkowitego ostudzenia. Wymieszać ze spirytusem i rozlać do butelek.
Odstawić do chłodnego ciemnego miejsca na trzy/ cztery tygodnie.
Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 13.08.2012 11:55
spoko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat