Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PORTERÓWKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo porter 750 ml
spirytus 300 ml
cukier wanilinowy 7 g

Przepis i sposób przygotowania na: PORTERÓWKA

W naczyniu zagotować piwo z cukrem. Dodać cukier waniliowy i zestawić z ognia. Po przestudzeniu dolać spirytus. Po całkowitym wystudzeniu przelać do butelek i szczelnie zamknąć. Odstawić do śpiżarni na rok. Jeśli po roku w butelce wytrąci się osad, zalać klarowną część nalewki do czystych butelek, a osad filtrować przez bibułkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 19.03.2012 20:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak