PORTERÓWKA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    95 proc. 3/4 l.
  • porter

    1/3 l.
  • cukier

    2 łyżeczki
  • piwo ciemne

    1/2 l.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piwo rozmieszać z cukrem i porterem. Do mieszaniny dolewać stopniowo spirytus.

Odstawić na ok. pół tygodnia. Po tym czasie przelać do butelek, najlepiej odcedzając od osadu za pomocą płótna. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 01.11.2011 00:57
Wow, bardzo interesujące!
Yvonne 23.03.2011 13:52
kalorii dużo, ale ten smak... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat