Porowo - jabłkowy śledzik Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    6 płatów
  • por (biała część)

    10 cm
  • jabłka

    2 szt duże
  • śmietana 12%

    200 g
  • jogurt grecki

    200 g
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone płaty pokroić na szersze paski.
Pora pokroić wzdłuż na pół a potem pokroić.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jogurt i śmietanę oraz pieprz i wszystko wymieszać.
Odstawić na pół godziny i w miarę potrzeby dosolić.
Gotowe śledzie przełożyć do słoika i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Podawać najlepiej z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat