Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porowo - jabłkowy śledzik Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 6 płatów
por (biała część) 10 cm
jabłka 2 szt duże
śmietana 12% 200 g
jogurt grecki 200 g
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Porowo - jabłkowy śledzik Zewy

Wymoczone płaty pokroić na szersze paski.
Pora pokroić wzdłuż na pół a potem pokroić.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jogurt i śmietanę oraz pieprz i wszystko wymieszać.
Odstawić na pół godziny i w miarę potrzeby dosolić.
Gotowe śledzie przełożyć do słoika i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Podawać najlepiej z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak