Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porowa zupa duńska.

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło 3 łyzki
wywar warzywny 1,5 litra
serek topiony 1 sztuka
szynka wieprzowa 7 plasterków
ser żółty 10 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
pieprz do smaku
sól wg potrzeb

Przepis i sposób przygotowania na: Porowa zupa duńska.

Cebulę obrać i drobno pokroić, pory umyć pokroić w krążki.
W garnku, w którym będziemy gotować zupę roztopić masło, włożyć pory i cebulę, podsmażyć i dusić ok 5 minut. Następnie wlać wywar i gotować ok, 20 minut.
Szynkę pokroić w paseczki , dodać do zupy, włożyć serek topiony i gotować do momenty aż się rozpuści.
Zupę doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i w razie potrzeby solą.
Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej i posypać nim zupę rozlaną do talerzy.można posypać posiekaną zieleniną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 21.11.2016 08:45
I smaczna, a do tego szybko się ją gotuje.
IZABELA29 02.02.2015 09:02
lubie takie smaki
romanrafal
romanrafal 30.01.2015 06:20
fajna zupka
2milutka 27.01.2015 08:11
wspaniale podana;)
Alex_M 27.01.2015 07:38
pyszna zupka :)
berys18 27.01.2015 07:21
wygląda bardzo smacznie
anemon 26.01.2015 22:08
Bardzo smacznie jedzą w Danii.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak