Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porosołowa zupa z kulkami mięsnymi

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 ltr
łopatka bez kości 20 dag
pieczarki 15 dag
jajko 1 szt.małe
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
pieprz do smaku
sól do smaku
makaron drobny 3 łyzki
natka pietruszki wg uznania.
marchew wg uznania
por wg uznania
seler wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Porosołowa zupa z kulkami mięsnymi

Pieczarki po umyciu i obraniu,pokroić w plasterki,włożyć na gorącą patelnię teflonową bez tłuszczu i podsmażyć.
Mięso z łopatki przekręcić dwukrotnie przez maszynkę,dodać bardzo małe jajko,bułkę tartą i przyprawić solą i pieprzem na bardzo pikantnie.Rękoma moczanymi w wodzie formujemy malutkie kulki.
Wywar wlać do garnka,włożyć pokrojone w paski warzywa i ugotować,następnie przełożyć podsmażone pieczarki oraz kulki mięsne - chwilę gotować,wsypać drobny makaron i gotować do jego miękkości.Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem,posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.05.2015 20:28
super pomysł
IZABELA29 08.02.2014 07:14
pyszna warto zrobić .
gosiag 06.02.2014 12:22
super pomysl.Wyglada apetycznie .
Renataj 06.02.2014 10:03
Dobry pomysł na wykorzystanie rosołu - u mnie jakoś brakuje na niego chętnych.
Ania84 06.02.2014 09:03
pyszna zupka
adelajda 06.02.2014 08:49
lubię zupy z pulpetami :)
IZABELA29 06.02.2014 08:18
takie też lubię
Milka100 06.02.2014 08:15
cudna zupka
olkaaa 06.02.2014 07:40
fajny pomysł
Zdzisław 06.02.2014 07:18
dla mnie smaczne jedzenie
Bernadeta1 06.02.2014 00:27
świetny pomysł na inną zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak