Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porkolt z krezek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki cielęce 1 kg
smalec 120 g
cebula 250 g
ząbki czosnku 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 30 g
lecsó 250 g
mąka 20 g
majeranek 1 łyżeczka
seler 1 liść
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: porkolt z krezek

Krezki oczyścić, wielokrotnie sparzyć wrzątkiem, zalać gotującą się wodą, tak by je przykryła i gotować 25 minut. Ostudzone pokroić w paski. Posiekana cebulę podsmażyć na smalcu, dodać koncentrat i paprykę, poddusić 3 minuty, włożyć pokrojone flaczki, dolać wywaru i dusić przykryte do miękkości. Dodać \"lecsó\" i mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody i gotować chwilę. Przyprawić roztartym w soli czosnkiem i pieprzem. Posypać majerankiem i posiekanym liściem selera i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 08.07.2012 22:43
uwielbiam flaczki
mariel78 05.05.2012 07:49
ciekawie brzmi
gusia1000 21.04.2012 12:47
Też tego dania nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak