Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porcja indyka z warzywami i rozmarynem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy 600 g
marchew 2
cebula 1
czosnek 1
papryka czerwona 0,5
por 100 g biała czesc
rozmaryn
sól
pieprz
ocet balsamiczny 2 łyzki
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Porcja indyka z warzywami i rozmarynem

Udziec oczyścić, przeciąć na 3 równe porcje, w głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu i przyrumienić z obu stron porcje mięsa. Dodać marchewkę, pokrojoną na kawałeczki, por i paprykę pokrojone w paseczki dodać też cebulę i czosnek oraz rozmaryn i przyprawić do smaku solą i pieprzem. podlać octem balsamicznym i ok 3/4 szkl wody. Dusić do miękkości ok 40 min. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i zestawić z ognia.


Ja podałam danie z mieszanym ryżem (dziki i pełnoziarnisty) i surówką z pora i jabłka ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 23.03.2013 15:14
pewnie jest smaczne
fotoviderek 09.02.2013 20:45
Pysznie wygląda :)
paulina2157 09.02.2013 20:33
smacznie
Marlenka.S 09.02.2013 20:25
i jest obiadek...
mela25 09.02.2013 20:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak