Poranek Kojota

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

    3 szt.
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • czosnek

    2 ząbki
  • kukurydza

    1 puszka
  • ogórek konserwowy

    7 szt,
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
  • kostka wołowa

    1 szt.
  • fasola

    1 puszka
  • papryka zielona

    1 po szt.
  • papryka żółta

    1 po szt.
  • papryka czerwona

    1 po szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso wołowe kroimy w kostkę
2. Posypujemy solą i słodką papryką, przesmażamy i odstawiamy do garnka
3. Pieczarki podsmażamy z cebulami i następnie dodajemy do mięsa
4. Paprykę kroimy w paseczki, podsmażamy i dodajemy do garnka.
5. Wszystko co mamy w garnku zalewamy 4 szklankami wody (zimnej) i gotujemy
6. Do gotującego się wywaru dodajemy: przecier pomidorowy, dwa ząbki czosnku i kostkę wołową
7. Na koniec dodajemy fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogórki konserwowe
8. Całość doprawiamy ulubionymi przyprawami (pieprz, vegeta, magii, majeranek)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat