Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poranek Kojota

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 3 szt.
przecier pomidorowy 1 słoiczek
czosnek 2 ząbki
kukurydza 1 puszka
ogórek konserwowy 7 szt,
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
kostka wołowa 1 szt.
fasola 1 puszka
papryka zielona 1 po szt.
papryka żółta 1 po szt.
papryka czerwona 1 po szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Poranek Kojota

1. Mięso wołowe kroimy w kostkę
2. Posypujemy solą i słodką papryką, przesmażamy i odstawiamy do garnka
3. Pieczarki podsmażamy z cebulami i następnie dodajemy do mięsa
4. Paprykę kroimy w paseczki, podsmażamy i dodajemy do garnka.
5. Wszystko co mamy w garnku zalewamy 4 szklankami wody (zimnej) i gotujemy
6. Do gotującego się wywaru dodajemy: przecier pomidorowy, dwa ząbki czosnku i kostkę wołową
7. Na koniec dodajemy fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogórki konserwowe
8. Całość doprawiamy ulubionymi przyprawami (pieprz, vegeta, magii, majeranek)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak