Pora na bitki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • por (biała część)

  • cebula biała

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    do panierowania
  • sól do smaku

  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbić, posypać przyprawami (oprócz soli) i wstawić do lodówki na pół godziny. Po tym czasie kotlety panierować w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron, przełożyć do garnka. Cebulę i por pokroić w pół plasterki i usmażyć na oleju. Dodać do kotletów i wlać wodę, tyle żeby były przykryte. Gotować ok 1 godzinę na małym ogniu. 20 minut przed końcem gotowania zdjąć pokrywkę żeby sos zgęstniał. Przyprawić solą i majerankiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 23.02.2014 12:22
dobre danie :)
Janina 23.02.2014 11:52
Fajny obiadek;)
pestka 23.02.2014 11:26
bardzo smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat