Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Por w sosie majonezowo-śmietanowym z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt.
majonez 5 łyżek
śmietana 3 łyżki
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Por w sosie majonezowo-śmietanowym z rodzynkami

Pora myjemy i kroimy na talarki, solimy i pozostawiamy na około godzinę aby zmiękł. Potem dodajemy majonez i śmietanę, mieszamy tak aby wszystkie talarki rozpadły się i cały por był zanurzony w sosie. Można dodać lekko namoczone rodzynki jeśli ktoś lubi. Pieprzymy delikatnie, ponieważ sam por jest już pikantny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak