Por w sosie majonezowo-śmietanowym z rodzynkami

Por w sosie majonezowo-śmietanowym z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 szt.
  • majonez

    5 łyżek
  • śmietana

    3 łyżki
  • rodzynki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora myjemy i kroimy na talarki, solimy i pozostawiamy na około godzinę aby zmiękł. Potem dodajemy majonez i śmietanę, mieszamy tak aby wszystkie talarki rozpadły się i cały por był zanurzony w sosie. Można dodać lekko namoczone rodzynki jeśli ktoś lubi. Pieprzymy delikatnie, ponieważ sam por jest już pikantny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat