Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Popękane ciastka czekoladowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 tabliczki czekolady mlecznej
110 g masła
2/3 szklanki cukru
cukier waniliowy
1/2 łyżeczki proszku do piecze
szczypta soli
1 i 2/3 szklanki mąki
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Popękane ciastka czekoladowe

Kroki postępowania

1
Czekoladę rozpuścić z masłem . Najlepiej jest to zrobić w kąpieli wodnej, tak by miska nie dotykała wody.
Krok 1 - Popękane ciastka czekoladowe foto
2
Jajka ubić z cukrem i aromatem waniliowym na puszystą masę. Wymieszać z masą czekoladową. Dodać proszek do pieczenia , sól i na końcu mąkę , dobrze wymieszać . Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny albo na całą noc. Ciasto nabierać łyżeczką i formułować w dłoniach małe kulki a następnie obtaczać je w cukrze pudrze. Piec ok. 15 min w temp. 170 stopni.
Krok 2 - Popękane ciastka czekoladowe foto
3
Zachwycają smakiem i wyglądem.
Krok 3 - Popękane ciastka czekoladowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 21.03.2013 06:48
bardzo je lubię)
-Natka- 20.03.2013 14:57
Uwielbiam te ciasteczka, a Twoje wyglądają bardzo apetycznie!
babajaga1969 20.03.2013 14:50
no, muszę przyznać, że ta popękana skórka smacznie wygląda - jak pierniczki :)
kala9287 20.03.2013 14:14
super, smaczne
Paolcia 20.03.2013 12:56
bardzo apetycznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak