Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Popękane ciasteczka kakaowo - wiśniowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier drobny 3/4 szklanka
kakao 5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 50 g
jajko 2 szt
likier wiśniowy 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Popękane ciasteczka kakaowo - wiśniowe

Z mąki, cukru, kakao, proszku do pieczenia, rozmąconych jajek, likieru i ciepłego masła zagniatamy ciasto. Będzie bardzo kleiste i ciągnące. Wkładamy je do lodówki i chłodzimy przez ok godzinę. Po tym czasie, wilgotnymi dłońmi, formujemy z niego małe kulki i bardzo grubo obtaczamy w cukrze pudrze. Układamy je na blaszce, na papierze do pieczenia w dużych odstępach i pieczemy ok 10 min. w 200ºC. Ciastka bardzo mocno rosną. Delikatnie zdejmujemy je z blachy i studzimy na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.04.2014 07:45
fajnie wyglądają
karolina1869 31.03.2014 19:59
łatwo szybko i pewnie smacznie
roxip 26.02.2014 12:52
jeju są piękne muszą być przepyszne ! :)
Noruas 13.01.2014 20:17
apetyczne ciasteeczka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak