Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Popękane ciasteczka czekoladowe z cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
czekolada gorzka 50 g
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat szczypta
sól szczypta
kakao 3 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Popękane ciasteczka czekoladowe z cynamonem

Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Jajko ubić z cukrem i solą na puszystą masę. Cały czas ubijając dodać roztopioną i przestudzoną czekoladę, następnie mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do woreczka i wstawić do zamrażalnika na 15-20 minut. Po tym czasie z ciasta uformować małe kuleczki. Każdą obtoczyć w cukrze pudrze, spłaszczyć w dłoniach i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. Pozostawić na pół godziny do przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.06.2015 17:10
Pysznie wyglądają i zapewne tak smakują :)))
luna76 29.06.2015 14:38
nie dość, że apetyczne , to i prześliczne :)
aginaa 29.06.2015 14:08
tez takie robiłam
Koper 29.06.2015 13:31
Świetnie wyglądają takie pęknięcia! Muszę spróbować zrobić takie ciastka :)
gosia561 29.06.2015 12:56
idealne do porannej kawki
iziona 29.06.2015 11:35
Super ciasteczka :)
inka2012 29.06.2015 10:50
apetyczne ciasteczka :)
gosia56 29.06.2015 10:42
Super ciasteczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak