Popcorn z orzechami w czekoladzie i toffi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • popcorn

    1 opakowanie
  • krem czekoladowy

    100 g
  • czekolada

    20 (toffi)
  • orzechy

    50 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Popcorn umieścić w misce, wymieszać z orzechami i kawałkami pokruszonej czekolady nadziewanej.
Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali i polać nią popcorn.
Wymieszać i pozostawić na ok 15 min, aż czekolada stwardnieje.
Podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczek i podawać.
Można przełożyć do pojemnika i zjeść w przeciągu 3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 13.02.2012 11:58
ciekawe
gosia561 28.01.2012 23:35
zrobi?
gosia561 28.01.2012 23:35
zrobi?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat