Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Popcorn na słodko

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziarna kukurydzy 1 opakowanie
biała czekolada 100 g
posypka cukrowa 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Popcorn na słodko

Przygotowanie:
Do torebki wsypać surowy popcorn, brzegi torebki zawinąć, aby się nie otwarła podczas prażenia i nie wystrzeliło popcornem po całej mikrofalówce polecam ją zszyć nitką na środku zgięcia.
Wstawić do mikrofalówki i nastawić na maksymalną na około 1-2 minuty. Trzeba nasłuchiwać pykanie by nie przypalić ziaren. Jak ustanie charakterystyczny dźwięk należy wyłączyć mikrofalę.
Popcorn wysypać na pergamin.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (można dodać kroplę kolorowego barwnika spożywczego) i polać nią po wysypanym popcornie oraz posypać kolorową cukrową posypką.
Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak