Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poniedziałkowa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 i 1/2 litra
cebula 1/4 sztuki
marchew 1 sztuka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Poniedziałkowa pomidorowa

Rosół postawić do gotowania, można dolać trochę wody.
Marchew obrać, pokroić w plasterki, dodać do rosołu.
Cebulę obrać, opiec na suchej patelni, dodać do zupy.
Można dodać kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy.
Doprawić do smaku i dodać śmietanę.
Można posypać posiekaną natką pietruszki, podawać z ugotowanym makaronem albo ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zuzelka 02.02.2013 09:36
fajny pomysł.
foczka-ks 03.11.2012 00:33
tez tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak