Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ponętny przekładaniec

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier puder 2 szklanki
jaja 3 szt.
mąka tortowa 2 szklanki
musli 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
wiórki kokosowe
tłuszcz do formy
cukier puder 4 łyżki
smietana fix 2 op.
Składniki na polewę czekoladow
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 3 łyżki
kwaśna śmietana 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
woda 2 łyżki
kakao 1 łyżka
żurawina
banan 6 szt
banan 4 szt.
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kremówka 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ponętny przekładaniec

Kroki postępowania

1
Wykonanie: Ponętnego przekładańca
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym jajku następnie kolejno resztę składników. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do ciasta blaszkę smarujemy tłuszczem ,posypujemy wiórkami kokosowymi i wlewamy ciasto wcześniej dokładnie wymieszane Pieczemy w temperaturze 170 stopni 35 minut.
Krok 1 - Ponętny przekładaniec foto
2
Wykonanie kremu bananowego:
Banany rozgniatamy widelcem , a schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i fixami , mieszamy dokładnie z rozgniecionymi bananami .
Krok 2 - Ponętny przekładaniec foto
3
Po wystudzeniu placka nakładamy krem bananowy następnie na krem bananowy układamy biszkopty moczone w alkoholu na każdym biszkopcie kładziemy po jednym rodzynku. Polewamy lekko ciepłą polewą czekoladową. Całość wkładamy do lodówki
Krok 3 - Ponętny przekładaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.06.2013 20:21
skojarzyło mi się to ciasto już na pierwszy rzut oka z "cyckami murzynki" - pewnie przez te nasączone biszkopty ;)
agnieszka214 23.05.2013 10:42
zacheca do zjedzenia
Kasia36 27.03.2013 22:37
extra ciacho, z kremem bananowym jeszcze nie jadłam ciastka
Iwona32 25.03.2013 08:57
ciekawy przepis:)
monisia1977 21.03.2013 10:29
super ciacho
iwi 21.03.2013 07:40
Wygląda niezwykle apetycznie.
kasienka23 21.03.2013 07:37
wygląda przepysznie!
aisza1 21.03.2013 06:05
wygląda apetycznie
Milena87 20.03.2013 23:04
smaczny deser
gosia561 20.03.2013 22:12
chyba zrobię na święta
natii3624 20.03.2013 22:03
Wygląda bardzo apetycznie! :)
babajaga1969 20.03.2013 21:42
smaczne ciasto
Aannkaa82 20.03.2013 20:56
Naprawdę "ponętne" ciasto :) i do tego na pewno pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak