Poncz z bananów

Poncz z bananów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2%

    1 szklanka
  • mielona kawa do ozdoby

  • sok z cytryny

  • banan

    3 sztuki
  • mleko kokosowe

    1 szklanka
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jednego banana pokroić, dodać mleko kokosowe i szklankę zwykłego mleka, zmiksować na wysokich obrotach, zmiksowaną masę przelać do rondla i podgrzać na małym ogniu . Obrać i pokroić w plasterki drugiego banana nadziać na szpadki pokropić sokiem z cytryny. A do masy dodać sok z limonki. Gorący napój wlać do naczyń i położyć szpadkę z bananami, posypać do dekoracji kawą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 06.09.2011 23:31
ciekawa sprawa taki poncz...
AgaS10 31.03.2011 14:18
ja wypróbuję:)
Kuchareczekjeden 31.03.2011 13:38
ciekawy pomysł
Magdalena80 21.03.2011 23:56
pyszności
Jaheira11 21.03.2011 23:52
mmmm.....muszę spróbować
iza15 31.01.2011 20:15
fajny przepis
magical66 19.01.2011 10:25
pyszny
Pati8 25.12.2010 12:03
ciekawy przepis
Izabela28 20.12.2010 11:50
Pyszny ten poncz:)
Zoso 17.12.2010 19:07
Ciekawy napój

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat