Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz szampański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe wino 1 butelka
szampan 1 butelka
cukier trzcinowy 10 dkg
wanilia 1 laska
pomarańcza 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz szampański

Z pomarańczy wyciskamy sok i ścieramy z niej skórkę. W rondelku podgrzewamy wino, wanilię, sok z pomarańczy oraz wsypujemy startą skórkę. Podgrzewany napój odstawiamy i wyciągamy wanilię. Przed podaniem dolewamy do ponczu wino musujące i wlewamy do ogrzanych szklanek. Można też podawać w wersji na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 03.05.2011 21:38
super
zbysio 18.04.2011 13:13
ooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak