Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz rzymski.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier 25 dag
rum 100 ml
lody 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz rzymski.

Z białek ubić pianę. Z cukru ugotować gęsty lukier, wody dodać tylko tyle ,aby cukier się rozpuścił i zalać nim pianę z białek .Lody cytrynowe wmieszać w pianę ,wlać rum i wszystko wymieszać. Gotowy poncz nałożyć do małych szklaneczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 08.01.2014 18:00
Dwa rodzaje ponczu z jednego jajka,super.
nogawkuchni 08.01.2014 14:25
Bardzo interesujący przepis i smakowicie prezentujący się deser,bardzo jestem ciekawa smaku,trzeba wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak