Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz kakaowy do nasączania ciast biszkoptowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 7 łyżek
kakao 2 łyżki
woda 1 szkl
otarta skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
sok z cytryny do smaku
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz kakaowy do nasączania ciast biszkoptowych

Wodę z cukrem, kakao i skórką pomarańczową zagotować, ostudzić. Do zimnego ponczu dodać aromat, spirytus i sok z cytryny do smaku. Nasączać blaty biszkoptowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.02.2014 21:05
Do biszkoptów idealny.
olkaaa 17.04.2013 07:39
przydatny przepis
Seba 18.01.2012 09:37
fajny
RenataZ-et 13.11.2011 15:40
super do biszkoptów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak