Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomułak jeżynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna jeżyna 1 litr
słodka śmietana 1 szklanka
woda 1 litr
cukier do smaku
sól do smaku
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomułak jeżynowa

Owoce zagotować z wodą i przetrzeć przez sito.Śmietanę połączyć z mąką i wlać do gotujących się jeżyn doprawić do smaku cukrem i solą . Podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 19.09.2011 21:37
nie jadłam
Chojłówna 08.09.2011 11:08
mniam. Trzeba się wybrać na jeżyny:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak