Pomidory zapiekane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 szt
  • cebule

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyj, sparz i zdejmij skórkę. Pomidory potnij na połówki. Łyżeczką wyjmij miąższ ze środka oraz pestki, nie uszkadzając zewnętrznej warstwy miąższu. Odwróć połówki pomidorów do góry dnem, aby wyciekł nadmiar soku. Wyjęty miąższ z pestkami przetrzyj przez sito. Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj, podsmaż z przetartym miąższem pomidorów na maśle i napełnij wydrążone połówki pomidorów. Posyp solą, pieprzem, polej oliwą i posyp bułką tartą. Piecz 15 minut w temperaturze 180 C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 05.08.2015 10:00
cos zupelnie innego
paula191919 05.04.2015 11:23
Przepyszne! :))) Aż chce się jeść...
Jagódka77 04.04.2015 20:01
wygląda pysznie
Ela15 09.02.2015 05:11
super przepis
Katarzyna56 05.05.2012 13:07
SUPER

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat