Pomidory z bazylią i oliwą czosnkową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1/2 kg
  • szczypiorek

  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z cytryny

  • cukier

    duża szczypta
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory pokroić w kostkę.
Posiekać szczypiorek i oberwać listki z bazylii - można je pokroić w paseczki.
Składniki wymieszać, posolić, posłodzić i doprawić pieprzem.
Wycisnąć ząbek czosnku i wymieszać z oliwą oraz odrobiną soku z cytryny - polać pomidory i ponownie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bestia1155 20.10.2015 20:36
zdrowe sałaty
Habibi 24.12.2012 14:24
Za to lubię lato :)
Monika58 24.12.2012 13:46
uwielbiam :)
parysek10 24.12.2012 11:37
coś wspaniałego
Sylwia56 24.12.2012 10:38
super
cukiereczek 24.12.2012 08:17
apetyczne
Simeo 24.12.2012 08:01
smacznie
Konczi 24.12.2012 05:49
ale wiosną mi powiało
pajbek 24.12.2012 00:21
super :-)
gosia561 24.12.2012 00:18
prosty i doskonały dodatek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat