Pomidory w zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4-5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę, kroimy w niewielkie kawałki/kostkę. Cebulę obieramy, kroimy cienkie plasterki lub siekamy. Łączymy z pomidorami. Dodajemy śmietanę, oraz przyprawy. Mieszamy. Podajemy z pieczywem tuż po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat