Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory po prawansalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
ser tarty 1/3 szkl
pieprz, sól do smaku
szalotka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory po prawansalsku

Przekroić pomidory na połówki i wydrążyć trochę miąższu. Ułożyć w foremce żaroodpornej. Posiekany czosnek i cebulę podsmażyć na maśle. Dodać miąższ wydrożony z pomidorów, wymieszać, dusić kilka minut. Nadzienie ułożyć w wydrążonych połówkach pomidorów. Posypać każdy pomidor serem, i zapiekać aż się zarumieni. Podawać na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.07.2011 20:28
smaczne
Anna146 13.07.2011 07:25
smacznie wygląda
gosia561 08.03.2011 11:39
lubię takie przekąski
buksiak12 07.09.2010 11:53
ciekawe danie
buksiak12 07.09.2010 11:53
ciekawe danie
Dorota71 07.09.2010 11:00
muszę wypróbować
Dorota71 07.09.2010 10:59
muszę wypróbować
Emilia22 07.09.2010 10:10
fajny przepis
Emilia22 07.09.2010 10:10
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak