Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory po litewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 szt
ser żółty 2 łyżki
masło 1 łyżka
bulion 1/4 szkl
śmietana 1 szkl
natka pietruszki 3 łyżki
sól
jajko 3 szt
śledzie 2 filety
cebula 1 szt
pieprz
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory po litewsku

Pomidory wydrążyć. Cebulę posiekaną podsmażyć na maśle, dodać pokrojonego drobno śledzia i chwilę znowu podsmażyć.Wystudzone połączyć z odciśniętą bułką , śmietaną , posiekanymi jajkami. Doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić pomidory, ułożyć w wysmarowanym żaroodpornym naczyniu, posypać żółtym serem i podlać bulionem. Zapiekać około 30 minut.Pod koniec wlać śmietanęi posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak