Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane watróbką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 8 szt
wątróbka z drobiu 20 dag
cebula 2 szt
oliwa 2 łyzki
wino białe wytrawne 3 łyzki
majeranek 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane watróbką

Pokrojone w kostkę wątróbki oraz posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie. Oprószyć solą i pieprzem, dodać rozkruszony majeranek. Do ugotowanego ryżu wlać wino dodać wątróbki, wymieszać, przyprawić do smaku. W pomidorach odciąć piętki, wydrążyć miąższ, napełnić nadzieniem i przykryć piętkami. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku około 10 minut w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.02.2014 12:50
przepyszne,
Motorek 07.08.2012 11:26
fajny pomysł
andzia123 28.05.2012 07:35
ciekawe
Rybciia 08.08.2011 14:51
super
Angelika10 30.07.2011 23:37
Takich pomidorków jeszcze nie jadłam musze spróbować.
KasiaK90 24.03.2011 08:21
muszą byc wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak