Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory mięsiste malinowe 6 szt
pieczarki 100 g
boczek wędzony 50 g
serek topiony w plasterkach,
cebula 1 szt
cukinia 0,5 szt
bulion 1 kostka
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane warzywami

1. Obciąć czapeczki pomidorów i pokroić je w kostkę.
2. Miąższ wydrążyć łyżeczką i odłożyć.
3. Cukinie i boczek pokroić w kostkę, cebule w krążki, pieczarki na cząstki.
4. Boczek podsmażyć na patelni, dodać pieczarki i cukinię, chwilkę blanszować. Dodać czapeczki od pomidorów i cebule – dalej blanszować. Doprawić sola i pieprzem.
5. W garnuszku nastawić ¼ litra wody, dodać kostkę bulionowa i miąższ pomidorów. Gotować 5 minut.
6. Pomidory napełnić farszem z boczku i warzyw, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
7. Całość polać sosem z miąższu pomidorów.
8. Zapiekać w piekarniku 15 minut.
9. Dołożyć plasterek sera na każdy pomidor.
10. Zapiekać jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.08.2015 15:31
ciekawa propzycja
buksiak12 07.09.2010 11:55
ciekawe danie
buksiak12 07.09.2010 11:55
ciekawe danie
Dorota71 07.09.2010 11:13
mniam
Dorota71 07.09.2010 11:13
muszę wypróbować
Emilia22 07.09.2010 10:12
fajny przepis
Emilia22 07.09.2010 10:12
fajny przepis
Zofia12 28.06.2010 08:47
Mniamunia, troche dłubania jest, ale opłaca się!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak