Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 8 szt./średnich
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ryż 3/4 szklanki/ ugotowany
sos tatarski 250 ml
bazylia 2 łyżki/posiekana
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane tuńczykiem

Wykonanie:
Tuńczyka wraz z olejem utrzeć , dodać ugotowany ryż. Bazylię, sos tatarski i dokładnie wymieszać. Następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Pomidory umyć, ściąć piętki które odłożyć i wydrążyć miąższ . Wnętrze pomidorów posolić, popieprzyć i napełnić nadzieniem z tuńczyka, po czym przykryć odłożonymi piętkami i podawać jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 13.11.2014 00:01
ślicznie podane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak