Pomidory nadziewane tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    8 szt./średnich
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • ryż

    3/4 szklanki/ ugotowany
  • sos tatarski

    250 ml
  • bazylia

    2 łyżki/posiekana
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Tuńczyka wraz z olejem utrzeć , dodać ugotowany ryż. Bazylię, sos tatarski i dokładnie wymieszać. Następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Pomidory umyć, ściąć piętki które odłożyć i wydrążyć miąższ . Wnętrze pomidorów posolić, popieprzyć i napełnić nadzieniem z tuńczyka, po czym przykryć odłożonymi piętkami i podawać jako przystawkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorrota 13.11.2014 00:01
ślicznie podane:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat