Pomidory nadziewane tuńczykiem

Pomidory nadziewane tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory duże

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • majonez

    5 łyżek
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 sztuka
  • ryż

    10 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory przeciąć na pół, wydrążyć z nich miąższ. Wymieszać ryż z rozdrobnionym tuńczykiem, pokrojonym w kostkę miąższem, posiekaną cebulą, majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki farszem. Dowolnie udekorować. Schłodzić ok. 3 godz.


Zapraszam na mojego bloga smakujmy.pl

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kejti

17.09.2014 08:43
Coś pysznego dla mnie,uwielbiam :-)

Mniam

24.05.2013 15:04
Myślę, że świetnie smakują.

Konczi

24.05.2013 12:44
smacznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat