Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory
10-12 szt -
ryż
1 woreczek -
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka -
kukurydza w puszce
1 mała -
jajko ugotowane na twardo
2 szt -
ogórki konserwowe
5 szt -
papryka konserwowa
1/2 słoiczka -
szczypiorek
1/2 pęczka -
jogurt naturalny
2 łyżki -
majonez
2 łyżki -
sól do smaku
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Pomidory nadziewane sałatką
Ogórki, paprykę i jajka pokroić w kostkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Szczypiorek drobno pokroić.
Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem, połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem.
Pomidory umyć, wytrzeć do sucha.Odkroić piętkę i ozdobnie wykroić brzeg, łyżeczką wyjąć miąższ. Położyć na talerzu do góry dnem, aby wyciekł sok.
Wypełnić sałatką tak przygotowane pomidorki , schłodzić w lodówce przed podaniem.
Komentarze (3)