Pomidory nadziewane sałatką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    10-12 szt
  • ryż

    1 woreczek
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 mała
  • jaja na twardo

    2 szt
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • papryka konserwowa

    1/2 słoiczka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, wyjąć do miski i ostudzić.
Ogórki, paprykę i jajka pokroić w kostkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Szczypiorek drobno pokroić.
Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem, połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem.

Pomidory umyć, wytrzeć do sucha.Odkroić piętkę i ozdobnie wykroić brzeg, łyżeczką wyjąć miąższ. Położyć na talerzu do góry dnem, aby wyciekł sok.
Wypełnić sałatką tak przygotowane pomidorki , schłodzić w lodówce przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 27.06.2017 20:50
bardzo pomysłowe :)
Janina 26.06.2017 17:11
Fajny pomysł;))
agaK. 26.06.2017 15:46
Świetne, bardzo apetyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat