Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane pastą z białego sera i pestek dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2-3
ser biały 100 g u mnie kanapkowy light
jogurt naturalny 3-4 łyżeczki
pestki dyni 4 łyżeczki
szczypiorek posiekany 1-2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane pastą z białego sera i pestek dyni

Odcinamy górę pomidora, następnie ostrożnie wydrążamy środek tworząc miejsce na farsz. Tak postępujemy z każdą sztuką.

W miseczce mieszamy biały serek kanapkowy (u mnie light), z pokrojoną w kostkę rzodkiewką, pestkami dyni i jogurtem (ilość jogurtu zależy od użytego rodzaju, farsz nie może być zbyt lejący). Całość doprawiamy solą i pieprzem (próbując smak).

Farsz nakładamy do wydrążonych pomidorów, wierch posypujemy szczypiorkiem i opcjonalnie zdobimy rzodkiewką.

Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak