Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 10 sztuka
bułka czerstwa 3 dag
masło 2 łyżka
cebula 2 dag
mięso mielone wieprzowe 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana gęsta 20 dag
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane mięsem

Kroki postępowania

1
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulkę pokroić i zrumienić na maśle. Do mięsa dodać bułkę, cebulkę, sól, pieprz i wyrobić na jednolitą masę.
Krok 1 - Pomidory nadziewane mięsem foto
2
Pomidory, jednakowej wielkości, opłukać, nadciąć wierzchy tak, aby nadcięty kawałek trzymał się pomidora. Łyżeczką wydrążyć nasiona.
Krok 2 - Pomidory nadziewane mięsem foto
3
Pomidory nadziać mięsem, przykryć nadciętym wieczkiem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Pomidory nadziewane mięsem foto
4
Do śmietany dodać sól do smaku i posiekany koperek. Każdy pomidor polać sosem i skropić masłem.
Krok 4 - Pomidory nadziewane mięsem foto
5
Zapiec w bardzo gorącym piekarniku przez ok. 30 minut.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Pomidory nadziewane mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.12.2014 16:32
fajny pomysł
Jodaj 14.08.2014 22:08
bardzo fajny obiadek :)
Jagódka77 13.08.2014 15:36
nigdy nie jadłam, ale chętnie bym spróbowała
Pani Domu 10.08.2014 20:08
ciekawy pomysł
Aleksandra/Olcia 10.08.2014 14:06
super pomidorki
AnnieB 10.08.2014 11:23
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak