Pomidory nadziewane kapustą, ryżem i mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    8 szt
  • kapusta

    1/4 małej główki
  • mięso mielone

    20 dag
  • ryż

    100 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pomidory nadziewane kapustą, ryżem i mięsem foto
Pomidorom ściąć "czapeczki" i wydrążyć środki. Odłożyć tak, aby sok odciekł.
Krok 2 - Pomidory nadziewane kapustą, ryżem i mięsem foto
Kapustę odgotować i drobno pokroić. Mięso usmażyć i dodać do niego ugotowany ryż i pokrojoną kapustę. Wszystko razem wymieszać i doprawić. Farsz nakładać do pomidorów. Na wierzch położyć odcięte czapeczki.
Krok 3 - Pomidory nadziewane kapustą, ryżem i mięsem foto
Piec w temp 180 stopni przez ok 40 min. Można podać z ulubionym sosem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magda1976 26.08.2015 10:30
Już wiem co będzie u mnie na obiad, nadziewane pomidory!
Stenka 13.08.2015 19:49
Ładne i smaczne
norweska20 27.02.2014 00:11
super pomysł...smakowity
Bernadeta1 08.02.2014 00:11
super takie pomidorki
IwonaDD 18.11.2013 10:56
przepis rewelacja!!!
Klausia 07.10.2013 23:54
smak pewnie podobny do gołąbków z sosem pomidorowym :D
Jastinka 06.10.2013 17:17
pomysłowy przepis
Stenka 06.10.2013 08:36
efektowne i dobre
barbara11561 04.10.2013 13:23
zjadłabym takiego pomidorka:)
adelajda 04.10.2013 11:13
super kompozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat