Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory koktajlowe w occie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pomidory koktajlowe (czerwone) 1 kg

zalewa

ocet 4 szkl
woda 1 szkl
sól 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Goździki całe Prymat 3 szt
szalotka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory koktajlowe w occie

Pomidory myjemy i osuszamy, każdy pomidor nakłuwamy w kilku miejscach. Pomidory wkładamy do słoików.
Zalewa:
Do garnka dodajemy, ocet, wode, sól, cukier, gożdziki, pieprz, i gorczyce. Dodajemy szalotkę pokrojoną w plastry. Zalewę gotujemy. Gorącą zalęwą zalewamy pomidory. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak