Pomidory faszerowane sałatką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidorki

    8 szt.
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • szynka

    100 g
  • ser żółty

    100 g
  • por

    1/2 szt.
  • majonez

    2 łyż.
  • pieprz

    1 szczypta
  • jaja na twardo

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por przekrawam wzdłuż na pół, kroję w piórka, sparzam wrzątkiem, studzę. Szynkę kroję w kostkę. Jajko obieram ze skorupki, drobno siekam. Ser żółty ścieram na dużych oczkach na tarce. Kukurydzę odsączam z zalewy z puszki. W misce łączę wszystkie składniki sałatki, dodaję majonez. Na koniec doprawiam pieprzem do smaku. Pomidory myję, osuszam, ścinam wierzchy i wydrążam, nakładam do każdego z nich do pełna sałatkę, przykrywam ściętymi wierzchami i podaję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 07.08.2012 18:47
super
Wiesława1 30.06.2012 06:41
robie podobne
treonina 11.04.2012 17:10
takie pomidorki świetnie nadają się jako dekoracja do mięs! świetne!
1j1o1l1a1 11.04.2012 15:20
dekoracyjne i...smaczne:)
parysek10 11.04.2012 15:15
bardzo ładnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat