Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
papryka czerwona 1/2 opakowania
papryka żółta 1/2 opakowania
chleb 1 kromka
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane papryką

Kroki postępowania

1
Pomidory przekroić na pół. Wyjąć z nich miąższ, pokroić w kostkę i przełożyć do miski.
Krok 1 - Pomidory faszerowane papryką foto
2
Paprykę czerwoną i żółtą (wcześniej usunąć należy gniazda nasienne) pokroić także w kostkę.
Krok 2 - Pomidory faszerowane papryką foto
3
Kromkę chleba rwiemy na mniejsze kawałki, skórkę odkładamy (nie będzie potrzebna), dodajemy trochę poszatkowanego szczypiorku. Doprawiamy solą i mieszamy.
Krok 3 - Pomidory faszerowane papryką foto
4
Wydrążone pomidory napełniamy farszem, posypujemy obficie bułką tartą i smażymy od strony bułki na patelni.
Krok 4 - Pomidory faszerowane papryką foto
6
Kiedy bułka tarta się zapiecze, przekładamy na półmiski, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Pomidory faszerowane papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.07.2015 11:22
moje smaki,pyszna przekąska ,chyba taką zrobię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak