Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
mięso mielone wołowe 250 g
ryż 1 torebka
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1/2 kostki
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Kroki postępowania

1
Pomidory dokładnie myjemy, ścinamy czubki i wydrążamy środek.
Krok 1 - Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę. Kiedy się zarumieni dodajemy mięso mielone. Całość chwilę podsmażamy. Następnie zalewamy szklanką wody i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy aż mięso będzie miękkie.
Krok 2 - Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem foto
3
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu dodajemy do mięsa. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem. Pomidory faszerujemy i nakrywamy czubkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 20 minut w temp 160 stopni C. Smacznego
Krok 3 - Pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.10.2013 08:50
super są takie pomidorki
Mniam 18.07.2013 09:14
Zapiekane pomidory z mięsem są pyszne, robiłam nie dawno.
joanna__s 18.07.2013 08:25
Bardzo lubię takie pomidory. W sezonie robię je dość często.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak