Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże pomidory 6 sztuk
gotowana szynka 100 gram
ziemniaki gotowane 100 gram
dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
kwaśna śmietana 100 gram
musztarda ziołowa 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka
jaja 4 sztuki
ocet 1 łyżka
ogórki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

Pomidory ściąć górę i wydrążyć. obrócić do góry dnem, żeby się odsączyły.
Jaja ugotować na twardo i drobno posiekać, cebulkę, ziemniaki, szynkę i korniszony pokroić w kostkę. Przygotować sos, wymieszać ze składnikami i napełnić pomidory. Na wierzch można położyć plaster jajka i listek pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak