Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8 szt
cebula 2 szt
natka pietruszki
masło 2 łyzki
pieprz
sól
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

Pomidory umyj i zetnij z nich czubki (które będą kapeluszami faszerowanych pomidorów). Pomidory wydrąż, ale nie wyrzucaj miąższu. Przygotuj farsz: jajka pokrój w kosteczkę, cebulę posiakaj, jajka wymieszaj z cebulą, środkami pomidorów i natką pietruszki i przypraw do smaku solą i pieprzem. Nadziej pomidory przygotowanym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak