pomidory do zupy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 kg
  • sól

    8 dkg
  • bazylia otarta Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pomidory pokroić na ćwiartki ,przesypac z solą aż pusci sok. Po tym czasie przełożyć do słoików dodac bazylię i pasteryzować 25 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 16.12.2011 16:20
ja też to przełożyłam do salaterek i zamroziłąm pycha
agnieszka214 16.12.2011 16:20
ja też to przełożyłam do salaterek i zamroziłąm pycha
Dorota67 01.10.2010 14:07
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat